MerlinsWorld ®
Ayurvedische creme Bijsluiter
*Produkt type (Bodycreme - Edelsteencreme - Gezichtscreme Roos)
Ayurvedische creme op basis van oryza, soja en witte bijenwas.
*Produkt omschrijving
Hydraterend (Oryza, Soja, Kokos, Sheaboter, Caprylic/Capric Trigryceride)
Verzachtend (Oryza, Sheaboter, Yogurt, Aloe Vera, Maranta, Vitamine E)
Verzorgend (uitstekende vegetale olieen en ingredienten)
*Produkt groep
1. Gezichtsverzorging
*Produkt Batchnummer
070829.07016.00
*Formule nummer
07016.00
*Formule versie
00
*Produkt geur (parfum)
Geen parfum toegevoegd
*Produkt kleur
Neutraal (gebroken wit)
*Ingrediënten (INCI)
AQUA MINERALIS (PURIFIED MINERAL WATER), ORYZA SATIVA BRAN OIL (RICE BRAN OIL),
GLYCINE SOJA OIL (SOJA OIL), GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, COCOS NUCIFERA OIL (COCONUT OIL),
DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH (RICE POWDER), GLYCERINE, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ESTHERS,
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CERA FLAVA (WHITE BEESWAX), STEARYL HEPTANOATE, STEARYL CAPRILATE,
PEG-8, YOGHURT POWDER, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA), BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEABUTTER),
MARANTHA ARUNDINACEA (MARANTHA STARCH), BIOSACHARIDEGUM-1, SOJA GLYCINE, TOCOPHEROL,
ASCORBYLPALMITATE, LECITHIN ,XANTHAN GUM, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT
(CO2 ROSMARY ANTIOXIDANTS EXTRACT), PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN,
POLYPROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN.
*Eigenschappen
Rijk aan hydraterende en verzachtende bestanddelen.
Vermindert deshydratatie.
Vertraagt tekenen van huidveroudering.
Behoudt het jeugdig uitzicht van de huid.
Werkt samen met de huid.
Essentiële huidhydratatie.
Natuurlijke hydratatie.
Langdurig hydratatie effect.
De huid blijft langdurig mat.
Make-up houd langer.
*Ingrediënten
ORYZA SATIVA BRAN OIL (RICE BRAN OIL)
Deze hoge kwaliteit zuivere Rijstkiemolie wordt geperst van verse rijstkiem. Rijstkiem olie bevat een hoog gehalte aan tocochromanols
(tocopherols en tocotrienols), beter bekend als de groep natuurlijke vitamine E. Het hoge (eigen) bestanddeel vitamine E beschermd de olie
tegen oxidatie en heeft een verzachtende werking op de huid en is een krachtige vrije radicaalvanger. De olie is daardoor extra lang
houdbaar...
Rijstkiemolie heeft een zacht en speciaal huidgevoel en is heel compatibel met het sebum van de huid. Mede daardoor is Rijstkiem olie heel
geschikt als emollient in dag- en nachtcrèmes, verzorgende body milks of reinigende emulsies. Rijstkiem olie laat zich uitstekend mengen tot
een massage olie in combinatie met andere vegetale oliën zoals Macadamia olie, Jojoba olie, Perzikpit olie en essentiële olie .
Rijstkiemolie is goed bestand tegen hoge temperatuur en wordt daarom vaak in Aziatische keuken als bak- en braadolie gebruikt (eventueel
gemengd met Cocos- en Sesamolie). Het hoge bestanddeel aan Tocotrienols van deze olie wordt recentelijk in wetenschappelijke kringen
erkend als een natuurzuivere stof met een gunstige cholesterol verlagende werking (Google: TOCOTRIENOL). De olie krijgt daardoor steeds
meer aandacht als gezond voedingssupplement en wordt meer en meer aangeprezen als kookolie.
GLYCINE SOJA OIL (SOJA-BEAN OIL)
Deze kwaliteit Soja olie wordt koud geperst uit Soja bonen waarna gezuiverd. De bonen zijn van gecontroleerde aanbouw en zijn niet
genetisch gemodificeerd (gecontroleerde aanbouw, transport en productie van de olie).
Sojaolie is een mooie zacht spreidende olie en is heel geschikt voor vocht regulerende emulsies, bodycrèmes, massageoliën. De olie wordt
eigenlijk door elk huidtype geapprecieerd en trekt snel in, waarna een aangenaam zacht huidgevoel achterblijft. Soja olie is heel geschikt als
badolie voor mensen met droge tot zeer droge huid, gevoelige en kriebelige huid, vaak al met herstellend effect na 1 maand baden.
Soja olie is de meest geconsumeerde vegetale olie in de wereld. Het bevat de stof lecithine (een natuurlijke emulgator bekend van
mayonaise), waardoor cholesterol binnen de bloedbaan in oplossing wordt gehouden. Consumptie van de olie kan bijdragen aan het
reguleren van een gezond cholesterol en verminderde hart- en vaatklachten. Soja is voedzaam omdat het naast een grote hoeveelheid
eiwitten ook vet bevat (*bij overdadig sojagebruik kan men dezelfde klachten krijgen als bij overdadig vleesgebruik).
CERA FLAVA (WHITE BEESWAX)
Natuurlijke witte bijenwas bestaat uit esters van waszuren, cerontinezuren en melissinezuur, die men cerine noemt, uit smeltende
koolwaterstoffen en enige kleur- en reukstoffen. Ruwe was wordt met damp gesmolten en de verontreinigingen er uit verwijderd en in de
zon gebleekt. Gebleekte was is zuiver wit, reuk- en smaakloos en iets harder dan ruwe was. Bijenwas maakt crèmes zacht en soepel maar ook
stabiel en heeft als natuurlijk product een zeer gunstige uitwerking op de huid. Wassen beschermen o.a. de huid van mens en dier (incl.
insekten), de vacht, de veren, en de bladeren en vruchten van de hogere planten. Bijenwas wordt o.a. toegepast in crèmes, zalven, en
lippensticks.
COCOS NUCIFERA OIL (COCONUT OIL)
Cocos olie is een emollient met een goede anti-vrije radicaal werking, herstructurerende en hydraterende eigenschappen...
Het rijpe fruit van de Kokos palm (Kokosnoot) heeft een harde vezelrijke schil en bevat een eetbare kern van kokosvlees. Het kokosvlees
(Copra) wordt gedroogd en via koude persing wordt daarna het bestanddeel olie gewonnen. Deze kwaliteit Kokos olie is een Virgin kwaliteit
van eerste koude persing en wordt daarna gezuiverd naar farmaceutische standaard (hoge zuiverheid, vrij van verontreinigingen, pesticiden
en zware metalen). De olie bevat daardoor een hoog bestanddeel onverzadigde vetzuren (Laurinezuur rijke olie) en bevat Delta-tocopherol
(Antioxidant uit de vitamine E groep) en sterol. Er zijn gemiddeld 1000 Kokosnoten nodig voor 180 Kg olie.
Cocos olie heeft op de huid een aangename verzachtende-, hydraterende- en film vormende eigenschappen. In traditionele huidverzorging
wordt Kokosolie als hydraterende olie toegepast die helpt de huid soepel te maken. Cocos olie is uitstekend voor haarverzorging; het
hydrateerd het haar en wordt gebruikt voor stimulatie van haargroei. Aanbevolen toepassingen zijn o.a. Hydraterende lichaamscrèmes, met
name voor de droge huid, crème voor de gevoelige en onrustige huid, Lip Balms etc...
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEABUTTER)
Sheaboter is afkomstig van de Shea-noten-boom, een typisch Afrikaanse savanneboom. Sheaboter wordt al eeuwen door de Afrikanen
gebruikt voor uitwendige lichaamsverzorging (balsem tegen o.a. reuma, spierpijn en verbrandingen). De pure boter smelt op de huid en heeft
aangename verzachtende eigenschappen. op de huid en bovendien een zonbeschermingsfactor 3-4, mits puur toegepast. Sheaboter is in
Europa uitvoerig klinisch getest. Buitengewoon goede resultaten werden er geboekt bij de bestrijding van de droge huid, huidontstekingen, -
ziektes, -verbrandingen en -irritaties. Sheaboter wordt tevens een tropisch (voedend) effect toegeschreven, waardoor de bloedcirculatie in
de huid bevorderd wordt. Dit leidt o.a. tot verhoogde zuurstoftoevoer en eliminatie van afbraakproducten.
Sheaboter staat bekend als een uitstekende natuurlijke hydratant en verzachtende olie van het "butter" type. Het geeft een goede UV
bescherming, werkt beschermend op de huid, heeft bewezen krachtige helende en kalmerende eigenschappen en heeft een uitstekende
herstellende werking op droge huid.
DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH (RICE POWDER)
Deze rijst poeder (starch) is niet wateroplosbaar. Hij is in staat om òfwel grote hoeveelheden water te binden (verkoelend effect) of om grote
hoeveelheden olie te binden en te omkapselen. Dit laaste is de applicatie in deze crème. Het effect hiervan is een slow-release van het
parfum en een langdurig "matting"effect. Rijst poeder verhoogt het "sensory effect" van de crème; makkelijk spreidend en niet vet
aanvoelend op de huid (poederig zacht), mooie "silky" gloss door een dunne poederfilm van de op de huid liggende beschermende en
hydraterende bestanddelen.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Een emollient gewonnen uit Kokosolie met aangenaam spreidende en verzachtende eigenschappen. Geeft een rijk huidgevoel in combinatie
met veel vegetale olien.
YOGHURT POWDER
Yogurt poeder heeft een verzachtende en kalmerende werking op de huid. Het maakt de huid soepel, zacht en is een uistekende hydratant.
MARANTHA ARUNDINACEA (MARANTHA STARCH)
Dit poeder wordt gewonnen uit de west indische plant Maranta arundianacea L. ook wel Arrowroot (engels)gemoemd. Op de huid geeft het
een zijdeachtig zacht huidgevoel met sterke kalmerende eigenschappen voor de geiriteerde huid.
ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA)
De gel van de Aloe Vera plant is legendair voor haar unieke kalmerende en hydraterende eigenschappen op de geirriteerde en beschadigde
hiuid.
BIOSACHARIDEGUM-1
Intensieve, langdurige hydratatie & filmvorming - een polysaccaride van natuurlijke oorsprong. Dit ingrediënt trekt water aan uit de
atmosfeer en houd de huid langdurig gehydrateerd, werkt verzachtend en geeft langdurig een zacht en speciaal huidgevoel.
Een polysaccaride van natuurlijke oorsprong. Net als andere sacchariden trekt dit ingredient water aan uit de atmosfeer en houd de huid
langdurig gehydrateert. Werkt ook verzachtend en heeft een "lifting effect" en het geeft speciaal huidgevoel en verhoogt de stralingskracht
van een parfum.
SOJA GLYCINE, TOCOPHEROL, ASCORBYLPALMITATE, LECITHIN
Mix van natuurlijke antioxidanten (Vitamine E Groep); effectieve vrije radicaalvangers en goede stabiliserende eigenschappen op de oxidatie
van vegetale olieën. Is feitelijk een natuurlijke conserveringsstof die beschermt tegen oxidatie van vetten (dus ook huid-lipiden beschermt
tegen oxidatie). Soja Glycine is een lipide die erg veel lijkt op de huid-lipiden. Herstel glans en maakt de huid soepel.
GLYCERINE
Glycerine of glycerol is de eenvoudigste drievoudige alcohol en wordt in de oleochemie gemaakt door hydrolyse van plantaardig of dierlijk
vet of olie. Deze biologische vetten zijn drievoudige esters van glycerine met drie vetzuurketens. Glycerine is een vloeistof met een hoge
viscositeit. De stof is kleurloos, reukloos en smaakt zoet. De stof is niet giftig en oplosbaar in water. De stof komt van nature in het menselijk
lichaam voor. In cosmetische emulsies wordt Glycerine toegepast om haar hydraterende eigenschappen en wordt o.a. gebruikt als
stabiliteitsverhogende hulpstof in cosmetica, bijvoorbeeld tandpasta, mondwaters, shampoo, crème en zeep.
GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE
Emulgator voor farmaceutische en cosmetische toepassingen.
PEG-8
co-emulgator, voegt stabiliteit aan de microemulsie toe
CETEARYL ALCOHOL
Hulpstof; werkt samen met het emulsiesysteem en zorgt voor regulatie van de viscositeit en verhoogd de stabiliteit van emulsies. Zeer mild
voor de huid.
CETYL ESTHERS
Een zeer hoogwaardig molecuul dat een rijk huidgevoel toevoegd aan de crème en samenwerkt met de emulgator cetearylglucoside. helpt
deze crème een rijke eindviscositeit te behouden en niet zoals veel commerciele formules "verslappen". Bijzonder mild voor de huid.
STEARYL HEPTANOATE, STEARYL CAPRILATE
Geeft een rijk gevoel aan emulsies, werkt viscositeitsregulerend en stabiliteitsverhogend.
XANTHAN GUM
Polysaccharide die door fermentatie van de Xanthomomonas campestris geproduceerd wordt; vormt een krachtig gelnetwerk, is thixotroop
van karakter; geeft een fijne "touch" en wordt gebruikt als stabilisator van de emulsie.
PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, POLYPROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN
Breed spectrum conserveringsstof.
*Extra
Naast deze basiscreme van de Bodycreme, Edelsteencreme en Gezichtscreme Roos zijn de volgende ingrediënten extra toegevoegd:
Bodycreme
0,3% Pepermunt olie (Mentha Piperita)
Edelsteencreme
2% edelsteenpoeder
Gezichtscreme Roos
0,2% Roos olie (Rosa Centifolia)
Veiligheid
Deze emulsie is veilig voor cosmetisch (topisch) gebruik.
Elk van de ingredienten is toegestaan voor cosmetisch gebruik en worden vermeld in de databases van de ANNEX OF DIRECTIVE 67/548/EEC
(EU COSMETICS LEGISLATION). Er zijn geen beperkingen in het gebruik van deze grondstoffen voor cosmetische toepassingen.
Elk van de gebruikte ingredienten is van zuivere cosmetische kwaliteit.
De grondstoffen zijn vooraf aan verwerking getest op microbiele zuiverheid, eventuele verontreiniging, houdbaarheid (ververkingsdatum)
De gebruikte doseringen van elk van de ingredienten zijn in overeenstemming met regulier toegepaste, normale en veilige doseringen, aldus
bekend uit cosmetische literatuur, cosmetische wetgeving en laboratorium testen.
*Produkt type (Vedacreme)
Ayurvedische Creme op basis van Oryza, Soja en witte bijenwas, Wortel extract, Enchinea Extract, Rozemarijn olie
*Produkt omschrijving
Hydraterend (Oryza, Soja, Kokos, Sheaboter, Caprylic/Capric Trigryceride)
Verzachtend (Oryza, Sheaboter, Yogurt, Aloe Vera, Maranta, Vitamine E)
Verzorgend (uitstekende vegetale oliën en ingredienten)
Weestandverhogend (Echinea)
Verstrakkend (Wortel)
*Produkt groep
1. Gezichtsverzorging
*Produkt Batchnummer
070829.07017.00
*Formule nummer
07017.00
*Formule versie
00
*Produkt geur (parfum)
Geur van Rozemarijn Olie, Rozemarijn Extract CO2, Wortel Extract & BACH BLOESEM REMEDIE ENCHINEA
*Produkt kleur
Licht geel; kleur van het wortel extract (Daucus Carota L.)
*Ingrediënten (INCI)
AQUA MINERALIS (PURIFIED MINERAL WATER), ORYZA SATIVA BRAN OIL (RICE BRAN OIL), GLYCINE SOJA OIL (SOJA OIL),
GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, COCOS NUCIFERA OIL (COCONUT OIL), DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE
RICE STARCH (RICE POWDER), GLYCERINE, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ESTHERS, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,
CERA FLAVA (WHITE BEESWAX), STEARYL HEPTANOATE, STEARYL CAPRILATE, PEG-8, YOGHURT POWDER,
ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA), BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEABUTTER), DAUCUS CAROTA EXTRACT
(CARROT), ENCHINEA ANGUSTUS EXTRACT (ENCHINEA), MARANTHA ARUNDINACEA (MARANTHA STARCH),
BIOSACHARIDEGUM-1, SOJA GLYCINE, TOCOPHEROL, ASCORBYLPALMITATE, LECITHIN ,XANTHAN GUM,
ROSMARINUS OFFICINALIS OIL (ROSEMARY OIL), ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT
(CO2 ROSMARY ANTIOXIDANTS EXTRACT), PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN,
POLYPROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN.
*Eigenschappen
Rijk aan hydraterende en verzachtende bestanddelen.
Vermindert deshydratatie.
Vertraagt tekenen van huidveroudering.
Behoudt het jeugdig uitzicht van de huid.
Werkt samen met de huid.
Essentiële huidhydratatie.
Natuurlijke hydratatie.
Langdurig hydratatie effect.
De huid blijft langdurig mat.
Make-up houd langer.
*Ingrediënten
ORYZA SATIVA BRAN OIL (RICE BRAN OIL)
Deze hoge kwaliteit zuivere Rijstkiemolie wordt geperst van verse rijstkiem. Rijstkiem olie bevat een hoog gehalte aan tocochromanols
(tocopherols en tocotrienols), beter bekend als de groep natuurlijke vitamine E. Het hoge (eigen) bestanddeel vitamine E beschermd de olie
tegen oxidatie en heeft een verzachtende werking op de huid en is een krachtige vrije radicaalvanger. De olie is daardoor extra lang
houdbaar...
Rijstkiemolie heeft een zacht en speciaal huidgevoel en is heel compatibel met het sebum van de huid. Mede daardoor is Rijstkiem olie heel
geschikt als emollient in dag- en nachtcrèmes, verzorgende body milks of reinigende emulsies. Rijstkiem olie laat zich uitstekend mengen tot
een massage olie in combinatie met andere vegetale oliën zoals Macadamia olie, Jojoba olie, Perzikpit olie en essentiële olie .
Rijstkiemolie is goed bestand tegen hoge temperatuur en wordt daarom vaak in Aziatische keuken als bak- en braadolie gebruikt (eventueel
gemengd met Cocos- en Sesamolie). Het hoge bestanddeel aan Tocotrienols van deze olie wordt recentelijk in wetenschappelijke kringen
erkend als een natuurzuivere stof met een gunstige cholesterol verlagende werking (Google: TOCOTRIENOL). De olie krijgt daardoor steeds
meer aandacht als gezond voedingssupplement en wordt meer en meer aangeprezen als kookolie.
GLYCINE SOJA OIL (SOJA-BEAN OIL)
Deze kwaliteit Soja olie wordt koud geperst uit Soja bonen waarna gezuiverd. De bonen zijn van gecontroleerde aanbouw en zijn niet
genetisch gemodificeerd (gecontroleerde aanbouw, transport en productie van de olie).
Sojaolie is een mooie zacht spreidende olie en is heel geschikt voor vocht regulerende emulsies, bodycrèmes, massageoliën. De olie wordt
eigenlijk door elk huidtype geapprecieerd en trekt snel in, waarna een aangenaam zacht huidgevoel achterblijft. Soja olie is heel geschikt als
badolie voor mensen met droge tot zeer droge huid, gevoelige en kriebelige huid, vaak al met herstellend effect na 1 maand baden.
Soja olie is de meest geconsumeerde vegetale olie in de wereld. Het bevat de stof lecithine (een natuurlijke emulgator bekend van
mayonaise), waardoor cholesterol binnen de bloedbaan in oplossing wordt gehouden. Consumptie van de olie kan bijdragen aan het
reguleren van een gezond cholesterol en verminderde hart- en vaatklachten. Soja is voedzaam omdat het naast een grote hoeveelheid
eiwitten ook vet bevat (*bij overdadig sojagebruik kan men dezelfde klachten krijgen als bij overdadig vleesgebruik).
CERA FLAVA (WHITE BEESWAX)
Natuurlijke witte bijenwas bestaat uit esters van waszuren, cerontinezuren en melissinezuur, die men cerine noemt, uit smeltende
koolwaterstoffen en enige kleur- en reukstoffen. Ruwe was wordt met damp gesmolten en de verontreinigingen er uit verwijderd en in de
zon gebleekt. Gebleekte was is zuiver wit, reuk- en smaakloos en iets harder dan ruwe was. Bijenwas maakt crèmes zacht en soepel maar ook
stabiel en heeft als natuurlijk product een zeer gunstige uitwerking op de huid. Wassen beschermen o.a. de huid van mens en dier (incl.
insekten), de vacht, de veren, en de bladeren en vruchten van de hogere planten. Bijenwas wordt o.a. toegepast in crèmes, zalven, en
lippensticks.
DAUCUS CAROTA EXTRACT (CARROT)
Uit de eetbare Peen, Daucus carota sub. sativas, wordt door extractie met een oplosmiddel (ethanol) een olie gewonnen, deze wordt veel in
de cosmetische industrie gebruikt als kleurstof. Wortel olie is een tonicum voor de huid en ondersteunt het genezingsproces van
huidaandoeningen en helpt daarbij lelijk littekenweefsel voorkomen. Wordt vooral in de huidverzorging gebruikt, het verbetert de elasticiteit
en de kwaliteit van de huid en vermindert oneffenheden.
ENCHINEA ANGUSTUS EXTRACT (ENCHINEA)
Echinacea is vooral bekend omwille van zijn immuunregulerende eigenschappen. Zonder in detail te treden kan gesteld worden dat
Echinacea op talrijke onderdelen van het immuunsysteem een positief effect uitoefend. Behalve de weerstandsverhogende eigenschappen
van het kruid, zijn nog enkele andere eigenschappen het vermelden waard: bevorderen van weefselregeneratie, ontstekingswerende,
antivirale en antibacteriële eigenschappen. De activiteit tegen kanker die soms vermeld wordt is waarschijnlijk een gevolg van de stimulering
van het immuunsysteem.
Echinacea wordt al zeer lang gebruikt, en met bewezen effect, om infecties te behandelen en te voorkomen. Onderzoek heeft aangetoond
dat Echinacea effectief is bij griep, verkoudheid, infecties van ademhalingswegen en urinewegen en andere infecties. Hierbij speelt zowel een
rechtstreeks effect op het infectieus agens als een stimulering van het immuunsysteem een rol. Dit geld ook voor het gebruik bij
wondbehandeling. De Noord-Amerikaanse indianenstammen passen het kruid ook toe bij slangenbeten, en met succes: Echinacea werkt
hyaluronidase, een bestanddeel van veel soorten slangengif, tegen. (Hyaluronidase breekt het bindweefsel tussen cellen af.)
COCOS NUCIFERA OIL (COCONUT OIL)
Cocos olie is een emollient met een goede anti-vrije radicaal werking, herstructurerende en hydraterende eigenschappen...
Het rijpe fruit van de Kokos palm (Kokosnoot) heeft een harde vezelrijke schil en bevat een eetbare kern van kokosvlees. Het kokosvlees
(Copra) wordt gedroogd en via koude persing wordt daarna het bestanddeel olie gewonnen. Deze kwaliteit Kokos olie is een Virgin kwaliteit
van eerste koude persing en wordt daarna gezuiverd naar farmaceutische standaard (hoge zuiverheid, vrij van verontreinigingen, pesticiden
en zware metalen). De olie bevat daardoor een hoog bestanddeel onverzadigde vetzuren (Laurinezuur rijke olie) en bevat Delta-tocopherol
(Antioxidant uit de vitamine E groep) en sterol. Er zijn gemiddeld 1000 Kokosnoten nodig voor 180 Kg olie.
Cocos olie heeft op de huid een aangename verzachtende-, hydraterende- en film vormende eigenschappen. In traditionele huidverzorging
wordt Kokosolie als hydraterende olie toegepast die helpt de huid soepel te maken. Cocos olie is uitstekend voor haarverzorging; het
hydrateerd het haar en wordt gebruikt voor stimulatie van haargroei. Aanbevolen toepassingen zijn o.a. Hydraterende lichaamscrèmes, met
name voor de droge huid, crème voor de gevoelige en onrustige huid, Lip Balms etc...
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEABUTTER)
Sheaboter is afkomstig van de Shea-noten-boom, een typisch Afrikaanse savanneboom. Sheaboter wordt al eeuwen door de Afrikanen
gebruikt voor uitwendige lichaamsverzorging (balsem tegen o.a. reuma, spierpijn en verbrandingen). De pure boter smelt op de huid en heeft
aangename verzachtende eigenschappen. op de huid en bovendien een zonbeschermingsfactor 3-4, mits puur toegepast. Sheaboter is in
Europa uitvoerig klinisch getest. Buitengewoon goede resultaten werden er geboekt bij de bestrijding van de droge huid, huidontstekingen, -
ziektes, -verbrandingen en -irritaties. Sheaboter wordt tevens een tropisch (voedend) effect toegeschreven, waardoor de bloedcirculatie in
de huid bevorderd wordt. Dit leidt o.a. tot verhoogde zuurstoftoevoer en eliminatie van afbraakproducten.
Sheaboter staat bekend als een uitstekende natuurlijke hydratant en verzachtende olie van het "butter" type. Het geeft een goede UV
bescherming, werkt beschermend op de huid, heeft bewezen krachtige helende en kalmerende eigenschappen en heeft een uitstekende
herstellende werking op droge huid.
DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH (RICE POWDER)
Deze rijst poeder (starch) is niet wateroplosbaar. Hij is in staat om òfwel grote hoeveelheden water te binden (verkoelend effect) of om grote
hoeveelheden olie te binden en te omkapselen. Dit laaste is de applicatie in deze crème. Het effect hiervan is een slow-release van het
parfum en een langdurig "matting"effect. Rijst poeder verhoogt het "sensory effect" van de crème; makkelijk spreidend en niet vet
aanvoelend op de huid (poederig zacht), mooie "silky" gloss door een dunne poederfilm van de op de huid liggende beschermende en
hydraterende bestanddelen.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Een emollient gewonnen uit Kokosolie met aangenaam spreidende en verzachtende eigenschappen. Geeft een rijk huidgevoel in combinatie
met veel vegetale olien.
YOGHURT POWDER
Yogurt poeder heeft een verzachtende en kalmerende werking op de huid. Het maakt de huid soepel, zacht en is een uistekende hydratant.
MARANTHA ARUNDINACEA (MARANTHA STARCH)
Dit poeder wordt gewonnen uit de west indische plant Maranta arundianacea L. ook wel Arrowroot (engels)gemoemd. Op de huid geeft het
een zijdeachtig zacht huidgevoel met sterke kalmerende eigenschappen voor de geiriteerde huid.
ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA)
De gel van de Aloe Vera plant is legendair voor haar unieke kalmerende en hydraterende eigenschappen op de geirriteerde en beschadigde
hiuid.
BIOSACHARIDEGUM-1
Intensieve, langdurige hydratatie & filmvorming - een polysaccaride van natuurlijke oorsprong. Dit ingrediënt trekt water aan uit de
atmosfeer en houd de huid langdurig gehydrateerd, werkt verzachtend en geeft langdurig een zacht en speciaal huidgevoel.
Een polysaccaride van natuurlijke oorsprong. Net als andere sacchariden trekt dit ingredient water aan uit de atmosfeer en houd de huid
langdurig gehydrateert. Werkt ook verzachtend en heeft een "lifting effect" en het geeft speciaal huidgevoel en verhoogt de stralingskracht
van een parfum.
SOJA GLYCINE, TOCOPHEROL, ASCORBYLPALMITATE, LECITHIN
Mix van natuurlijke antioxidanten (Vitamine E Groep); effectieve vrije radicaalvangers en goede stabiliserende eigenschappen op de oxidatie
van vegetale olieën. Is feitelijk een natuurlijke conserveringsstof die beschermt tegen oxidatie van vetten (dus ook huid-lipiden beschermt
tegen oxidatie). Soja Glycine is een lipide die erg veel lijkt op de huid-lipiden. Herstel glans en maakt de huid soepel.
ROSMARINUS OFFICINALIS OIL (ROSEMARY OIL)
Een struikachtige, groenblijvende bos dat tot twee meter hoog kan worden. De bladeren zijn zilvergroen, naaldvormig met daartussenin de
lichtblauwe bloemen. De etherische rozemarijn olie wordt middels stoomdestillatie gewonnen.
ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT (CO2 ROSMARY ANTIOXIDANTS EXTRACT)
Een struikachtige, groenblijvende bos dat tot twee meter hoog kan worden. De bladeren zijn zilvergroen, naaldvormig met daartussenin de
lichtblauwe bloemen. De etherische rozemarijn olie wordt middels CO2 extractie gewonnen en heeft een zuivere en natuurgetouwe geur.
GLYCERINE
Glycerine of glycerol is de eenvoudigste drievoudige alcohol en wordt in de oleochemie gemaakt door hydrolyse van plantaardig of dierlijk
vet of olie. Deze biologische vetten zijn drievoudige esters van glycerine met drie vetzuurketens. Glycerine is een vloeistof met een hoge
viscositeit. De stof is kleurloos, reukloos en smaakt zoet. De stof is niet giftig en oplosbaar in water. De stof komt van nature in het menselijk
lichaam voor. In cosmetische emulsies wordt Glycerine toegepast om haar hydraterende eigenschappen en wordt o.a. gebruikt als
stabiliteitsverhogende hulpstof in cosmetica, bijvoorbeeld tandpasta, mondwaters, shampoo, crème en zeep.
GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE
Emulgator voor farmaceutische en cosmetische toepassingen.
PEG-8
co-emulgator, voegt stabiliteit aan de microemulsie toe.
CETEARYL ALCOHOL
Hulpstof; werkt samen met het emulsiesysteem en zorgt voor regulatie van de viscositeit en verhoogd de stabiliteit van emulsies. Zeer mild
voor de huid.
CETYL ESTHERS
Een zeer hoogwaardig molecuul dat een rijk huidgevoel toevoegd aan de crème en samenwerkt met de emulgator cetearylglucoside. Helpt
deze crème een rijke eindviscositeit te behouden en niet zoals veel commerciele formules "verslappen". Bijzonder mild voor de huid.
STEARYL HEPTANOATE, STEARYL CAPRILATE
Geeft een rijk gevoel aan emulsies, werkt viscositeitsregulerend en stabiliteitsverhogend.
XANTHAN GUM
Polysaccharide die door fermentatie van de Xanthomomonas campestris geproduceerd wordt; vormt een krachtig gelnetwerk, is thixotroop
van karakter; geeft een fijne "touch" en wordt gebruikt als stabilisator van de emulsie.
PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, POLYPROPYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN
Breed spectrum conserveringsstof.
Veiligheid
Deze emulsie is veilig voor cosmetisch (topisch) gebruik.
Elk van de ingredienten is toegestaan voor cosmetisch gebruik en worden vermeld in de databases van de ANNEX OF DIRECTIVE 67/548/EEC
(EU COSMETICS LEGISLATION). Er zijn geen beperkingen in het gebruik van deze grondstoffen voor cosmetische toepassingen.
Elk van de gebruikte ingredienten is van zuivere cosmetische kwaliteit.
De grondstoffen zijn vooraf aan verwerking getest op microbiele zuiverheid, eventuele verontreiniging, houdbaarheid (ververkingsdatum)
De gebruikte doseringen van elk van de ingredienten zijn in overeenstemming met regulier toegepaste, normale en veilige doseringen, aldus
bekend uit cosmetische literatuur, cosmetische wetgeving en laboratorium testen.
|
 |
|
|
 |
Groothandel |
 |
|
 |
Inloggen |
 |
|
 |
Uw winkelwagen is leeg |
 |
|
|
 |
Snel zoeken |
 |
|
 |
Meest verkocht |
 |
|
|
|
|
|
|